amintirile ne fac bine?

Amintirile. Dupa parerea mea, creierul uman se aseamana pana la un anumit punct cu un instrument de stocare virtual. gen hard discul calculatorului sau laptopului nostru. (hdd)
Asa cum supra scrierea pe un hard disc sterge si indeparteaza aproape total o informatie existenta pe hdd, Asa si intamplari noi pot lua locul celor vechi in mintea noastra. Diferenta consta in faptul ca pe un hdd putem avea un control mult mai mare asupra informatiilor stocate, spre deosebire de creierul uman, unde nu putem avea control decat intr-o mica masura in majoritatea cazurilor
Dar sa termin cu , comparatiile, si sa va adresez o mica intrebare.
Amintirile ne fac bine? desigur, depinde de fiecare individ in parte, si de amintirile in sine. Dar vorbim aici de amintiri frumoase dar care nu au mai avut continuitate. Intamplari care n-ar fi trebuit sa se sfarseasca niciodata, (intamplari pozitive)
Daca ieri cineva a facut lucruri bune in viatza noastra dar astazi persoana respectiva ne loveste.
Merita sa punem in valoare lucrurile bune de ieri? sau unii din voi au ramas inca „anesteziati” de lovitura de astazi.
Astept raspunsuri din partea voastra, Multumesc!

~ de vasy pe 06/05/2011.

4 răspunsuri to “amintirile ne fac bine?”

  1. Viata nu ar mai avea nici un farmec daca am fi fost ca niste masini! Asta e farmecul vietii,fie ea cu momente mai proaste sau mai bune, toate raman in amintire, toate sunt importante, toate ne definesc.Eu nu vreau sa sterg nimic, nici macar fazele mai proaste din viata mea! Imi aduc aminte de ele, invat ceva din ele si trec mai departe! 🙂
    G

  2. @Georgy, poate ca merita sa le pastram. Dar e greu. eu is genul de om care pune suflet pana si in amintiri. chiar daca ele sunt doar amintiri si n-au nici o treaba cu prezentul.
    @GEKO, ajung si eu la concluzia ca uneori nu putem gandi ca o masinarie. chiar daca si ele sunt create tot de oameni. Poate ca era mai bine daca din punctul acesta de vedere, puteam da „delete” si „enter” sau puteam da un „format the partition” si problema era rezolvata.

  3. Ai dreptate, din pacate, sau din fericire nu suntem masini si asta e farmecul vietii cu bune si rele!Eu zic ca trebuie stocate doar amintirile frumoase si arhivate acolo undeva pe un hard disc in inima noastra!
    G

  4. M-ai atins cu postarea. Eu unul sincer tocmai trec printr-o mica transformare pentru ca acel cineva de care tu specifici la randu-i a produs transformari majore in viata mea. Si, daca tot scriem la trecut, nu cred ca este nevoie sa mai specific ca acea persoana mai e prezenta si acum in preajma mea. Amintirile dor, ele nu se pot sterge cu un simplu „delete” si enter. Ele raman, te macina, te fac sa suspini mereu si sa speri ca intr-o buna zi se vor pierde de tot. Insa nu e asa, ele se vor pastra mereu, mereu in inima noastra. Pentru ca nu suntem masini ci animale cu suflete. : )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: